camper bouwen

HESA camperbouw:

Wilt u een camper laten bouwen door een camperbouwer in Den Haag, HESA campers in Nootdorp, zit vlakbij Den Haag Leidschenveen, Ypenburg, Zoetermeer, Rijswijk, Rotterdam, Delft, Leiden in Zuid Holland.

Bus ombouwen naar camper door HESA:

 

Buscamper laten bouwen

Wij richten ons op het bouwen van buscampers. Hierbij bouwen we een bedrijfsbus om tot camper. Voor de grotere bussen werkt HESA campers meestal met de Citroën Jumper / Fiat Ducato / Peugeot Boxer. Deze bussen zijn er in verschillende lengte- en hoogtematen, wij gebruiken meestal de maten L2H2 of L3H2, deze zijn respectievelijk 5,40 m en 6,00 meter lang. Het voordeel van deze bussen is dat er een dwarsbed in past.

Daarnaast hebben we ervaring met de Mercedes Sprinter en met de Ford Transit. 

Voor de meer compacte bussen hebben we ervaring met de Opel Vivaro / Renault Trafic en de Ford Transit Custom.

Indeling

Er is een aantal “standaard” manieren om een camper in te delen, die prima kunnen voldoen, maar er is in samenspraak nog veel meer mogelijk. Voordat we gaan bouwen, maken we eerst een 3D model zodat u een beeld krijgt hoe de camper eruit komt te zien.

Eerst bespreken we wat uw wensen zijn. Hoe u de camper wilt gebruiken bepaalt voor een groot deel wat belangrijk is voor u. Denk hierbij aan de indeling, de plaatsing van ramen en dakluiken en de afwerking. Uw type gebruik bepaalt ook wat voor energiesysteem / elektra u wilt, wel of geen zonnepaneel, luifel, wasruimte, enzovoort.

Extra zitplaatsen met RDW keuring

Wij bieden de mogelijkheid om extra RDW goedgekeurde zitplaatsen te creëren. Hierbij is het mogelijk om totaal 4 of 5 zitplaatsen te maken, waarbij dus 4 of 5 personen legaal op reis kunnen op officieel RDW goedgekeurde zitplaatsen. Het is afhankelijk van het type bus en bouwjaar wat er mogelijk is.

Kom vrijblijvend langs

Heeft u interesse gekregen en wilt u een camper laten bouwen, neem dan contact op voor een afspraak! Dan bekijken we in een vrijblijvend gesprek wat de mogelijkheden zijn.

 

> direct naar contact

Zelfbouw camper?

Zelf een bus ombouwen naar buscamper

 

Zelfbouw buscamper

Als u zelf een bus wilt ombouwen naar camperbus, maar bepaalde taken liever wilt uitbesteden, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Te denken valt bijvoorbeeld aan een dakraam inbouwen, dakluiken inbouwen of (camper) ramen inbouwen in de wand. Veel mensen zijn een beetje huiverig om “de zaag” in hun mooie bus te zetten, wij hebben hier ervaring in en nemen u deze zorg graag uit handen. 

Denk bijvoorbeeld ook aan een elektrische installatie inbouw of 230V installatie inbouw of het plaatsen van een zonnepaneel. 

Camper keuring door RDW

Ook de keuring door de RDW en de aangifte van rest BPM kunnen we voor u verzorgen. De bus verandert van bedrijfswagen naar personenauto waardoor er nog een deel BPM afgedragen moet worden. Er komt dan kampeerauto op uw kentekenbewijs te staan, waardoor u nog maar het kwart tarief aan wegenbelasting hoeft te betalen. Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen moet een aanvraag bij de belastingdienst gedaan worden. Kijk onder het kopje Eisen en RDW keuringen naar de geldende eisen.

Kom vrijblijvend langs

Als u interesse heeft gekregen in een van onze oplossingen of een gesprek wilt voeren over onze mogelijkheden van camper inbouw neem dan contact met ons op via mail, WhatsApp of telefoon voor een afspraak.

 

> direct naar contact

Eisen en RDW keuringen

 

Extra zitplaatsen met keuring RDW

Wij bieden de mogelijkheid om extra RDW goedgekeurde zitplaatsen te maken. Hierbij is het mogelijk om totaal 2 of 3 extra zitplaatsen te maken, waarbij dus 4 of 5 personen legaal op reis kunnen op officieel RDW goedgekeurde zitplaatsen. Het maken van extra zitplaatsen met een gordelbok is een van de mogelijkheden. Het is afhankelijk van het type bus en bouwjaar wat er mogelijk is.

Camper keuring door RDW

Ook de keuring door de RDW en de aangifte van rest BPM kunnen we voor u verzorgen. De bus verandert van bedrijfswagen naar personenauto waardoor er nog een deel BPM afgedragen moet worden. Er komt dan kampeerauto op uw kentekenbewijs te staan, waardoor u nog maar het kwart tarief aan wegenbelasting hoeft te betalen. Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen moet een aanvraag bij de belastingdienst gedaan worden.

Keuringseisen camper

Er zijn verschillende eisen waaraan een kampeerauto voor de RDW moet voldoen. Om voor het kwarttarief van de wegenbelasting in aanmerking te komen moet aan extra eisen van de belastingdienst voldaan worden. Onderstaand staat een link naar de eisen van de RDW en eentje naar de eisen van de belastingdienst.

 

> link naar inrichtingseisen RDW

 

> link naar inrichtingseisen Belastingdienst

 

> info en Aanvraagformulier kwart tarief Belastingdienst